Novi Audi Q3 stiže sljedeće godine

Novi Audi Q3 stiže sljedeće godine

Proizvodnja trenutne generacije audijevog Q3 je započela još 2011. pa je sasvim jasno da se bliži vrijeme za njeno umirovljenje, odnosno za dolazak nasljednika. Posljednji izvještaji kažu kako će se to dogoditi najkasnije sredinom iduće godine, odnosno da bi službena premijera novog Q3 mogla biti održana i ranije, primjerice sljedećeg proljeća u Ženevi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Njemački Auto Motor und Sport javlja, pozivajući se na insajdere, da će novi model svakako narasti dimenzijama kako bi se dodatno razlikovao od još uvijek relativno novog Q2. Točnije, Q3 bi trebao biti barem 60 mm dulji, dok će mu međuosovinski razmak narasti za barem 50 mm, što bi se sve trebalo pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine i prtljažnika.

Unatoč rastu dimenzija novi će Q3 biti oko 50-ak kilograma lakši od prethodnika, a najpopularniji izbor kod kupaca će vjerojatno biti 2,0-litreni benzinski i dizelski motori. Sigurna je dakako i ugradnja manjih pogonski strojeva, a kupcima će biti dostupni ručni te automatski DSG mjenjači, kao i pogon na prednje te na sva četiri kotača.

Vrh ponude bi trebali činiti S Q3 s 2,5-litrenim TFSI motorom snage oko 350 KS, a kasnije i RS Q3 s unaprijeđenom verzijom spomenutog 5-cilindričnog pogonskog stroja snage oko 400 KS.

Podijeli:
1