Nova Škoda Fabia stiže u Ženevu

Nova Škoda Fabia stiže u Ženevu

Prošlog proljeća je na tržište stigla nova Ibiza, prije nekoliko mjeseci novi Polo, a uskoro će napokon doći na red i temeljito osvježenje škodine Fabije čija je treća generacija na tržište stigla još 2014. i od tada je dostupna kupcima u gotovo neizmijenjenom izdanju. Trenutni je model prodan u preko pola milijuna primjeraka, a ukupno je Fabia od 1999, kada se prvi put pojavila na tržištu, prebacila brojku od 4 milijuna prodanih jedinica.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima Škoda bi osvježenu Fabiu trebala predstaviti predstojećeg ožujka, odnosno na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, a proizvođač je objavio i prvi teaser tog vozila kojeg možete vidjeti priloženog uz ovu vijest. Koliko možemo vidjeti dizajn ove Fabije će biti nešto oštriji nego što je to bio slučaj do sada, a ističu se i LED svjetla koja će se navodno nalaziti na oba kraja vozila.

Motorizacija se vjerojatno neće značajnije mijenjati, a možda će postati dostupan i novi benzinski 1,5-litreni TSI. Podsjetimo, trenutna Fabia se temelji na platformi PQ26, kombinaciji elemenata platformi PQ25 i MQB, dok su Polo, Ibiza i sljedeći A1 temeljeni na MQB-u.

Nadalje, može se očekivati i nešto bogatija oprema te kvalitetniji materijali interijera, kao i nova praktična Simply Clever rješenja unutar putničke kabine. U svakom slučaju uskoro ćemo saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1