Nova Opel Mokka X stiže sljedeće godine – uključujući i električnu izvedbu

Nova Opel Mokka X stiže sljedeće godine – uključujući i električnu izvedbu

Većini je već dobro poznato kako je francuska Grupa PSA već skoro dvije godine vlasnik njemačkog Opela. Nova Opel Mokka X će biti još jedan u nizu automobila koji će se prebaciti na francuske temelje, a sada doznajemo i da će proizvodnja od 2020. biti povjerena PSA-ovim pogonima u francuskom gradu Poissy.

Nova generacija će se temeljiti na platformi CMP te će većinu komponenti dijeliti s modelom DS3 Crossback čija će proizvodnja započeti u istim pogonima prije kraja ove godine. Također, nova će Mokka X dobiti i svoju električnu izvedbu koja će kao osnovu koristiti platformu e-CMP, isto kao i njen spomenuti francuski bratić. Obje verzije, konvencionalna i električna, će se proizvoditi u istim pogonima i to je jedan od glavnih razloga zašto je izabrana upravo ta tvornica. Na istom će se mjestu proizvoditi i novi Peugeot 208.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova će Mokka X zahvaljujući novoj modularnoj platformi biti nešto veća od sadašnje generacije te će se na taj način više razlikovati od Crosslanda X. Vanjski dizajn će biti inspiriran studijom GT X Experimental, no još bolji uvid u dizajn će nam dati nova Corsa koja će uskoro biti premijerno predstavljena. Naime, ova dva modela bi trebala biti vrlo bliska svojim dizajnom, vanjštine i interijera.

Također, Corsa će nam dati i bolji uvid u motorizaciju nove Mokke, a isto bi trebalo vrijediti i za performanse električnog modela, kada je riječ o već odavno potvrđenoj e-Corsi. Nova Corsa će na tržište stići tijekom ove, a Mokka X tijekom iduće godine.

Podijeli:
1