Nova Opel Astra OPC stiže do kraja ove godine

Nova Opel Astra OPC stiže do kraja ove godine

Opel je već ranije potvrdio kako će tijekom ove godine na tržište lansirati OPC izvedbu nove Astre, a poznato je i da će stari 2,0-litreni 4-cilindrični motor biti zamijenjen s 1,6-litrenim turbo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavni razlog za ovaj potez je konstrukcijske naravi, odnosno činjenica kako je smanjen prostor za motor pa za veći navodno nema dovoljno mjesta. Također, novi bi motor trebao biti ekonomičniji i lakši, a čak i ako će razvijati istu snagu kao onaj prethodnikov, nova je Astra 120 do 200 kg lakša od prošle generacije pa bi performanse svejedno trebale biti bolje.

Inače, aktualna Astra OPC (na slici) razvija snagu od 206 kW, odnosno 280 KS te najveći okretni moment od 400 Nm. Pogon će ostati na prednje kotače, a standardnu opremu će i dalje činiti ručni mjenjač. HiPer Strut prednji ovjes se neće naći u novitetu jer navodno nije kompatibilan te potreban s obzirom na smanjenje mase vozila.

Dakako, OPC izvedba će se od standardne razlikovati i agresivnijim izgledom, novim aero paketom, raznim ukrasima i sl. Službena premijera se očekuje na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, no o samom ćemo vozilu vjerojatno saznati više i nešto ranije.

– – –

Pogledajte i testove OPC izvedbi opelove Astre i Corse

YouTube MP3 - Hotmail
1