Nova Honda CR-V stiže na europska tržišta

Nova Honda CR-V stiže na europska tržišta

Honda je novu, petu generaciju svog popularnog SUV-a pod oznakom CR-V predstavila još krajem 2016, a europska izvedba će biti premijerno predstavljena sljedećeg tjedna na ovogodišnjem ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U odnosu na prethodnika novitet će se moći pohvaliti dotjeranim dizajnom, modernijom i naprednijom tehnologijom te novim motorima. Također, po prvi put CR-V će kupcima biti dostupan i u izvedbi sa sedam sjedala.Recimo i da je novi CR-V ponešto narastao dimenzijama, a dulji mu je i međuosovinski razmak što će se pozitivo odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine.

Što se vanjskog dizajna tiče CR-V je i dalje poprilično prepoznatljiv model i član hondine obitelji, a unutrašnjost donosi veće novosti. Primjerice posebno se ističu dva 7-inčna zaslona, od kojih jedan zamjenjuje klasičnu instrumentnu ploču, a drugi čini središnji dio infotainmenta. Električno otvorivi poklopac prtljažnika je opremljen funkcijom prepoznavanja niskog krova pa će se sam zaustaviti kako ne bi došlo do oštećenja.

Nadalje, europskim će kupcima CR-V biti dostupan s dva pogonska sklopa. Prvi je 1,5-litreni turbo benzinac kojeg će moguće upariti sa 6-stupanjskim ručnim te opcijskim CVT mjenjačem. Nadalje, tu je hibrid Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD), najavljen prošle godine u Frankfurtu, kojeg čine kombinacija 2,0-litrenog benzinca i dva električna motora. U obje verzije standardnu će opremu činiti pogon na prednje kotače, a uz oba će biti moguće odabrati i pogon na sva četiri kotača.

Dizelska verzija navodno nije planirana, a recimo i kako će oba spomenuta motora standardno biti uparena s pogonom na prednje kotače, a uz oba će biti moguće odabrati pogon na sva četiri kotača.

Prve isporuke ovog automobila na europskim tržištima će krenuti u drugoj polovici godine točnije ove jeseni, a knjige narudžbi na pojedinim tržištima će biti otvorene nedugo nakon ženevske premijere. Hibridna verzija će na tržište stići početkom 2019.

Podijeli:
1