Nova generacija Toyote GT86 stiže 2021. s većim motorom

Nova generacija Toyote GT86 stiže 2021. s većim motorom

Toyota i Subaru su ne samo spremni za suradnju na razvoju nove generacije modela GT68, odnosno BRZ-a, nego je rad na ovim modelima, prema navodima Japan Timesa, već i započeo. Točnije, navodno je odlučeno da će ove modele pokretati novi veći motor.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, Toyota i Subaru će zamijeniti trenutni 2,0-litreni boxer motor s većim 2,4-litrenim pogonskim strojem. Za sada nema informacije o tome hoće li ovaj motor biti potpomognut turbopunjačem, no takva šansa svakako postoji s obzirom da Subaru već koristi takvu izvedbu snage 260 KS i najvećeg okretnog momenta od 380 Nm.

Uz promjenu motora glavni zadatak japanskih stručnjaka je dodatno unaprijediti agilnost i vozna svojstva ovih modela, a spomenuti izvor za sada navodi kako će se dodatno smanjiti težište, a što će pomoći u ostvarenju navedenog zadatka.

Dolazak nove generacije modela GT86 na tržište se očekuje tijekom 2021, a proizvodnja će ponovno biti povjerena subaruovim pogonima u Gunmi. Drugim riječima, u isto vrijeme možemo očekivati i novi BRZ.

Podijeli:
1