Nova Dacia Duster stiže već do kraja ovog mjeseca?

Nova Dacia Duster stiže već do kraja ovog mjeseca?

Čini se kako za premijeru nove generacije modela Duster nećemo morati čekati do rujna i frankfurtskog auto salona. Naime, Autogalerie javlja, pozivajući se na insajdere, kako će Dacia drugu generaciju svog popularnog i pristupačnog SUV-a predstaviti već 22. ovog mjeseca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Premijera će se održati navodno na posebnoj priredbi u Parizu, a navodno će biti predstavljena samo standardna izvedba s pet sjedala, a vjeruje se da ćemo u skoroj budućnosti dobiti priliku upoznati se i s produljenom verzijom sa sedam sjedala koja bi nešto kasnije trebala stići na tržište.

Očekuje se da se novi Duster neće pretjerano razlikovati od svog prethodnika, a slično će vrijediti i za tehničke karakteristike. Ipak, treba reći da neki tvrde kako bi novi Duster kao svoju osnovu mogao koristiti renault-nissanovu platformu CMF, na kojoj se primjerice temelje Kadjar i X-Trail, no u tom se slučaju postavlja pitanje cijene za konačnog kupca, a Dusteru je to svakako jedan od najsnažnijih aduta.

Početak prodaje novog Dustera možemo očekivati do kraja ove godine ili početkom 2018, a kasnije te godine se očekuje i spomenuta verzija s produljenim međuosovinskim razmakom. Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1