Nova Dacia Duster ipak neće dobiti verziju sa sedam sjedala

Nova Dacia Duster ipak neće dobiti verziju sa sedam sjedala

Raniji izvještaji o sljedećoj generaciji modela Duster su upućivali na to da će ovaj model pored standardne izvedbe s pet sjedala dobiti i produljenu, Grand verziju sa sedam sjedala, no posljednje informacije kažu drugačije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, šef prodaje i marketinga ove rumunjske marke Francois Mariotte tvrdi da nema planova za proizvodnju i lansiranje jednog takvog automobila, odnosno da će Duster i u novoj generaciji kupcima ostati dostupan samo u izvedbi s pet sjedala.

Mariotte kaže kako je prioritet pri razvoju nove generacije bio zadržati prednosti sadašnjeg modela, a izvedba sa sedam sjedala bi mnoge od njih kompromitirala pa na izvedbu sa sedam sjedala “možete zaboraviti.”

Na kraju dodajmo da je Mariotte potvrdio da će novi Duster premijeru imati na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu u rujnu, a recimo i kako se očekuje da će se temeljiti na dorađenoj platformi sadašnjeg modela te da bi velika većina motorizacije trebala biti prenijetu u novu generaciju, uključujući ponudu mjenjača i pogona na sva četiri kotača. Najveću novost na ovom području će činiti novi 1,6-litreni dCi.

YouTube MP3 - Hotmail
1