Njemački proizvođači namjeravaju objavljivati podatke o real-world potrošnji

Njemački proizvođači namjeravaju objavljivati podatke o real-world potrošnji

Njemački proizvođači automobila okupljeni u organizaciji VDA (Verband Der Automobilindustrie) razmatraju mogućnost da slijede svoje francuske kolege iz Grupe PSA i započnu objavljivati realne podatke o potrošnji goriva svojih automobila kako bi povećali povjerenje kupaca u svoje proizvode.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, PSA je objavila tzv. “real fuel consumption” podatke za više peugeotovih, citroenovih te DS vozila do kojih su došli putem novog testnog protokola koji je usklađeniji s načinom realne svakodnevne vožnje većine prosječnih vozača.

Šef Grupe VW Matthias Mueller je sada potvrdio da njegova kompanije, zajedno s kolegama iz VDA, razmatra da postupi na sličan način te da vjeruje da će se uskoro postići konačan dogovor. Autonews pak javlja da predsjednik VDA Matthias Wissmann nije htio komentirti kakav će se testni protokol koristiti ni hoće li samom testiranju biti dopušten pristup nekim udrugama za zaštitu prirode i udrugama za zaštitu kupaca.

Jedan od vodećih ljudi neprofitna organizacija Transport & Environment Greg Archer je komentirajući ove najave iz Njemačke još jednom podsjetio na PSA-ovo testiranje i pohvalio Francuze na poduzimanju tog hrabrog koraka, ali je podsjetio i na to da odstupanja tvarne potrošnje u odnosu na onu koju dobivamo od većine proizvođača lako mogu biti i veća od 40%. Šef T&E-a, William Todts, je upitan za komentar najava iz Njemačke rekao da bi realizacija te ideje svakako bila dobra vijest za potrošače.

1