Nissan X-Trail s 2-litrenim dizelskim motorom: veći motor, više pustolovina

Nissan X-Trail s 2-litrenim dizelskim motorom: veći motor, više pustolovina

Nissan X-Trail dobiva novi snažniji dizelski motor većeg obujma koji razvija 177 KS i 380 Nm, što mu omogućuje snažne performanse neovisno o broju okretaja. To je velik skok u snazi u usporedbi s 1,6-litrenim dizelskim motorom snage od 130 KS i zasigurno će ispuniti zahtjeve kupaca kojima je potreban snažniji motor.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U ponudu je sada uključen i nissanov bezstupanjski automatski mjenjač X-Tronic u kombinaciji s pogonom na četiri kotača. X-Trail je moguće naručiti i sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, što će povećati nissanovu prisutnost u segmentu velikih SUV-ova i povećati popularnost već ionako popularnog modela.

S novim dvolitrenim motorom X-Trail je savršen partner za obitelj koja želi još više pustolovina. Vozačima je na raspolaganju pet ili sedam sjedala, velik prtljažni prostor te pametna rješenja za odlaganje.

X-Trail je vrlo popularan model. Prošle je godine, do listopada, prodaja diljem Europe porasla za 50% u odnosu na prethodnu godinu. Nakon dolaska nove inačice očekuje se nastavak rasta prodaje. Prema statistikama, vozila pokretana snažnijim motorima čine čak 46% prodaje u segmentu SUV-ova srednje veličine, a predstavljanjem dvolitrenog dizelskog motora X-Trail je povećao svoje tržište za 41%.

Guillaume Cartier, viši potpredsjednik odjela prodaje i marketinga Nissana Europa je izjavio: “Nova perjanica Nissana X-Trail je crossover koji ispunjava potrebe najzahtjevnijih kupaca. Kombinacija pogona na četiri kotača i automatskog mjenjača važan je dodatak ionako bogatoj ponudi ovog modela. Usto je i primamljiva alternativa uspješnoj izvedbi pokretanoj 1,6-litrenim dizelskim motorom”.

Najveća prednost novog dvolitrenog dizelskog motora uglađene su vozne osobine, idealne za dulja putovanja. Motor ispunjava normu emisija Euro 6 i dostupan je u dvije izvedbe Nissana X-Trail: 4×4 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem (153 g/km CO2, 5,6 l/100 km) te 4×4 s mjenjačem X-Tronic (162 g/km CO2, 6,0 l/100 km). Obje su izvedbe dostupne s vrhunskim paketom opreme Tekna, a cijene na hrvatskom tržištu iznose 337.363 kn, odnosno 358.022 kn (X-Tronic).

YouTube MP3 - Hotmail
1