Nissan novi X-Trail na europskom tržištu najavljuje idućeg ljeta

Nissan novi X-Trail na europskom tržištu najavljuje idućeg ljeta

Riječ je o modelu koji je premijeru upravo imao na salonu automobila u kineskom Shanghaiu, a temelji se na Alijansinoj CMF-C platformi

Iako su neku pomislili kako Nissan odustaje od modela X-Trail, to nije tako. Potvrđuje to i premijera nove generacije na salonu automobila u Shanghaiu. Poput manjeg, ali iznimno popularnog Qashqaija, i ovaj se model temelji na Alijansinoj platformi CMF-C čija napredna arhitektura omogućuje ugradnju pogona e Power i implementaciju najnaprednijih sustava za pomoć u vožnji, kao i veću uglađenost te dinamične performanse.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

 

Riječ je o četvrtoj generaciji uspješnog velikog SUV-a. Znamo li da je kroz godine postojanja ovaj model doživio velike promjene, a ujedno je i nastavak produžene verzije Qashqaija, namijenjen je većim obiteljima. Onima koji trebaju više prostora za udobna putovanja. Stoga i nudi fleksibilnu i svestranu unutrašnjost za kupce željne pustolovina te najnovije tehnologije. Nova će inačica zadržati sklopivu klupu trećeg reda sjedala iz aktualnog modela. Upravo ona omogućava široku promjenu, naravno, ovisno o potrebama u pojedinom trenutku.

Nissan je za iduću generaciju modela X-Trail pripremio e-Power motor. Podsjetimo, njegovo je obilježje to da se benzinski motor upotrebljava samo za proizvodnju električne energije, a kotače pokreće isključivo električni motor. To znači da motor uvijek radi u optimalnom rasponu okretaja, čime se smanjuje potrošnja i emisije CO2 u usporedbi s konvencionalnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Takav pogonski sklop idealan je za kupce koji žele iskusiti prednosti elektrificiranog motora, ali nisu spremni za prelazak na potpuno električna vozila.

Nissan ne odustaje niti od inačice s pogonom na sve kotače. Upravo ta izvedba i dalje će biti logičan izbor za pustolovne vozače. Kada stigne na tržište u ljeto 2022., novi X-Trail zaokružit će potpuno obnovljenu ponudu Nissanovih crossovera.

Podijeli:
1