Nissan Leaf e+ – više snage, više kilometara

Nissan Leaf e+ – više snage, više kilometara

Nissan je iskoristio ovogodišnji CES kao pozornicu za premijeru dotjerane izvedbe svog najpopularnijeg električno pokretanog automobila. Točnije, u Las Vegasu je predstavljen Leaf e+ koji će svojim vlasnicima ponuditi veću snagu električnog motora te veću autonomiju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega recimo da je Leaf e+ opremljen litij-ionskim baterijom većeg kapaciteta koji sada iznosi 62 kWh. To je 55% više od standardne izvedbe s baterijom 40 kWh, koja će ostati dostupna na tržištu. Zahvaljujući tome ovaj će automobil, prema američkoj EPA, imati autonomiju od 363 km, što je 122 km, odnosno 50% više od standardnog modela.

Pored toga tu je i snažniji električni motor snage 160 kW, odnosno 217 KS te najvećeg okretnog momenta od 340 Nm. Ova promjena također predstavlja značajno unaprjeđenje u odnosu na standardnu izvedbu čiji motor razvija snagu od 110 kW, odnosno 150 KS te najveći okretni moment od 320 Nm.

Iz Nissana je objavljeno i da će Leaf e+ biti dostupan s novim sustavom brzog punjenja snage 70 kW (do 100 kW) s kojim će ovaj automobil biti moguće napuniti za otprilike isto vrijeme kao i standardni Leaf putem 50 kW punjača.

Što se promjena vanjštine i interijera tiče nema tako velikih promjena pa možemo samo istaknuti nove 16-colne naplatke te nekoliko plavih detalja na karoseriji. U unutrašnjosti tu je veći 8-inčni središnji zaslon infotainmenta koji nudi naprednije mogućnosti povezivanja, dorađeni navigacijski sustav i sl.

Na kraju dodajmo i kako je Leaf e+ opremljen sustav polu autonomnog upravljanja ProPilot te bogatom ponudom drugih sigurnosnih sustava. Prodaja modela Leaf e+ će u Japanu krenuti kasnije ovog mjeseca, a na europska tržišta će stići sredinom godine. O cijeni još nemamo konkretnijih informacija.

YouTube MP3 - Hotmail
1