Nissan GT-R50 by Italdesign ide u ograničenu serijsku proizvodnju

Nissan GT-R50 by Italdesign ide u ograničenu serijsku proizvodnju

Nissan je odlučio ostvariti snove ljubitelja svog modela GT-R te u serijsku proizvodnju pustiti model GT-R50. Riječ je o modelu koji je prvi put predstavljen u konceptnoj formi na ovogodišnjem goodwoodškom Festialu brzine, a razvijen je u suradnji s Italdesignom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Bit će proizvedeno svega 50 primjeraka i za svaki će biti potrebno izdvojiti oko milijun Eura, a to je bez ikakvih davanja, opcijske opreme i sl. Ograničenje na 50 jedinica je primjereno s obzirom da se na taj način obilježava 50 godina samog GT-R-a (2019.) te 50 godina Italdesigna (2018).

Produkcijski će model ostati identičan studiji, a kupcima će biti dostupne razne mogućnosti personalizacije interijera, vanjske boje i sl. Prve isporuke se očekuju tijekom 2019, a zadnji primjerci će biti dostavljeni kupcima tijekom 2020.

Recimo i kako se GT-R50 temelji na modelu GT-R Nismo te kako će se od njega razlikovati jedinstvenim elementima vanjštine, interijera te posebnim bilsteinovim prilagodljivim ovjesom, novim Brembo kočnicama i sl. Također, učinjene su određene dorade motora pa tako u ovoj izvedbi ovaj pogonski stroj razvoja snagu od 530 kW, odnosno 720 KS te najveći okretni moment od 780 Nm.

Podijeli:
1