Hotmail, gmail log in, fb log in'

Nissan Ariya Single Seater Concept – s ceste na trkaću stazu

Nissan Ariya Single Seater Concept – s ceste na trkaću stazu

Trkaći koncept s jednim sjedalom, inspiriran Formulom E, pokazuje snagu i uzbuđenje koju može ponuditi Ariyin posve električni motor

Nissan je predstavio novi koncept Ariya Single Seater Concept. Riječ je o projektu koji povezuje istraživanje, razvoj i demonstraciju visokih performansi serijskog Nissana Ariya koji je za tu potrebu izveden kao trkaći automobil s jednim sjedalom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koncept su na događanju Nissan Futures predstavili Alfonso Albaisa, potpredsjednik Nissanova globalnog odjela za dizajn, i Juan Manuel Hoyos, glavni direktor Nissanova odjela za globalni marketing i upravljanje angažiranošću branda.

Motor serijskog vozila u bolidu

“Zadovoljstvo nam je što vam u okviru događanja Nissan Future možemo predstaviti konceptno vozilo Nissan Ariya Single Seater Concept”, rekao je Hoyos. “Ovim smo konceptom željeli pokazati vrhunske performanse koje pruža Ariyin motor. Koncept smo dizajnirali u obliku bolida koji ne samo da nagovještava dizajn i izgled serijskog modela kojim je nadahnut, već u punom sjaju pokazuje nove, učinkovite performanse naših električnih vozila. Projekt je zamišljen kao poligon na kojem ćemo razvijati buduću tehnologiju. Kroz njega smo uspjeli prenijeti uzbuđenje s ceste na trkaću stazu, ali i pokazati Nissanovu stručnost u prijenosu tehologija s trkaćih staza na ceste.”

Ariya Single Seater Concept istražuje kako bi mogla izgledati buduća Nissanova električna vozila visokih performansi.

Sudjelovanje marke u FIA-inom svjetskom prvenstvu Formule E također je bitno pridonijelo razvoju tog koncepta. Nissan sudjeluje u svjetskom prvenstvu posve električnih vozila kako bi publici diljem svijeta prenio uzbuđenje i zabavu koju pružaju električni automobili s nultom stopom ugljičnih emisija, ali i kako bi zadržao vodeći položaj u njihovu istraživanju i dizajnu.

“Razlog zbog kojeg se Nissan natječe u Formuli E nije puko utrkivanje. Marka na taj način želi potaknuti razvoj privlačnih električnih vozila za kupce” rekao je Tommaso Volpe, Nissanov globalni direktor odjela za automobilističke sportove. “Naši programi razvoja električnih vozila i program Formule E međusobno se nadopunjuju. Zahvaljujući tome uspijevamo prenijeti tehnologiju cestovnih modela na trkaće staze i obrnuto. Nissan Ariya Single Seater Concept oblikovan je kao bolid koji spaja Ariyin posve električni pogon, dualni motor i revolucionarni sustav pogona na sve kotače – sve to kako bi se istražio i prikazao potencijal električnih vozila i uzbuđenja koja nose.”

1