Nevera testirana u arktičkim uvjetima prije prvih isporuka kupcima

Nevera testirana u arktičkim uvjetima prije prvih isporuka kupcima

Proces homologacije dovršen je, serijska proizvodnja je započela, a stručnjaci iz Rimac Automobila obavljaju posljednje testove – jedan od kojih obavljen je i u Švedskoj, u vrlo zahtjevnim ledenim uvjetima

Iz Rimac Automobila ovoga su tjedna objavili atraktivan video naslovljen “1914 konjskih snaga na ledu” – a u njemu, očekivano, dinamične snimke testiranja Nevere. Ono je odrađeno tijekom dva tjedna, u Pirellijevom testnom centru Sottozero, na sjeveru Švedske, u blizini arktičkog kruga.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako je temperatura preko dana na ovom području bila neuobičajeno visoka (zahvaljujući, dakako, globalnom zatopljenju), Rimčevi su inženjeri morali testiranja na ledenim stazama provoditi noću, kada je živa u termometru padala na najniže razine. Cilj testiranja je, naime, bilo ispitati kako se ponašaju neki od ključnih sustava vozila pri ekstremnim hladnoćama – na “udaru” su tako bili ESP, ABS i torque vectoring.

Sve to rezultiralo je vrlo atraktivnim kadrovima driftanja i jurnjave po ledu, za što je bio zadužen glavni testni vozač Rimac Automobila Miroslav Zrnčević. On je izjavio i kako je najniža temperatura pri testiranju bila “tek” -15°C, pa je stoga odlučeno da se testira noću, kada su uvjeti povoljniji za ono što se htjelo postići – a to je ispitivanje konzistentnosti u vožnji, neovisno o vanjskoj temperaturi i uvjetima na tlu.

YouTube MP3 - Hotmail
1