Hotmail, gmail log in, fb log in'

Nesvakidašnji okršaj: Tesla protiv tenka

Nesvakidašnji okršaj: Tesla protiv tenka

Youtuberi s kanala Dobre Cars objavili su video u kojem suprotstavljaju dva ni po čemu usporediva vozila – Teslin moderni električni SUV Model X i maleni britanski tenk iz 1970-ih godina

Na YouTube kanalu Dobre Cars američka se skupina mladih youtubera dobro zabavlja sa superautomobilima, s kojima često organiziraju neobične utrke ubrzanja. No, za zadnji su video odlučili učiniti nešto neobično, što još nije viđeno. Nabavili su britanski tenk CVRT, punim nazivom Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked), iz 1970-ih godina. Riječ je o omanjem tenku, mase oko 8 tona i najviše brzine preko 80 km/h, koji su odlučili suprotstaviti – Teslinom Modelu X.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prva usporedba je, dakako, bila utrka ubrzanja. U njoj bi Model X pobijedio i daleko ozbiljniju, lakšu i bržu konkurenciju, pa nikoga ne čudi da je u okršaju s tenkom odnio nadmoćnu pobjedu. Potom je uslijedio nešto napetiji dvoboj. Ekipa je povezala tenk i Teslu užem za vuču i organizirala “povuci-potegni” natjecanje.

U prvoj rundi jedini je gubitnik bilo uže koje nije uspjelo podnijeti tolike sile rastezanja. Ubrzo je ono zamijenjeno čeličnom sajlom, pa je “natezanje” između električnog SUV-a i tenka s Jaguarovim 4,2-litrnim benzincem moglo započeti kako treba. Kako je završilo? Uvjerite se sami u priloženom videu.

1