Neočekivani “brak” Lamborghinija i Jeepa – Jeeporghini

Neočekivani “brak” Lamborghinija i Jeepa – Jeeporghini

Američki entuzijast Ricky Irizarry odlučio je spojiti naizgled nespojivo, podvozje Jeepa Liberty te karoseriju i kabinu Lamborghinija Diablo, doduše u replici

Neobični automobili i bizarne kombinacije na kotačima nešto je što uvijek privlači pozornost javnosti. Najnoviji pokušaj iz te domene osmislio je automobilski entuzijast iz američke savezne države Illinois, Ricky Irizarry. On je za donorski automobil uzeo popularni terenac Jeep Liberty, njegovu prvu generaciju, od kojeg je ostavio tek podvozje i pogonski sklop. Sve ostalo nepotrebno je uklonio kako bi golu šasiju spojio s karoserijom – Lamborghinija Diablo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako je riječ o hobističkom projektu, vjerojatno je prava karoserija Diabla bila preskupa ili nemoguća za nabaviti, pa je Irizarry na osnovu Jeepa nakalemio repliku karoserije ovog superautomobila. Repliciran je model iz 1999. godine, Diablo Roadster. Kombinacija izgleda prilično “frankenštajnovski”, a još je daleko od završne faze. Nekoliko fotografija iz izrade možete pogledati uz ovaj tekst.

Od ostalih dijelova, ovaj će neobični automobil, križanac između terenca i sportske jurilice, imati prednja svjetla posuđena od Nissana 300ZX, dok je ostatak dijelova manje-više generički. Jedino što, naizgled, Jeep i Lambo u ovom slučaju imaju zajedničko, jest međuosovinski razmak – kod Jeepa on iznosi 2.649 mm, a kod Diabla tek milimetar više.

Jeeporghini, kako ga njegov kreator naziva, bit će pogonjen 3.7-litrenim PowerTech V6 motorom iz originalnog terenca, snage 213 KS i uz pogon na sve kotače. Irizarryju je plan finalnu kreaciju koristiti kao svoj svakodnevni automobil. Sretno mu bilo s time…

YouTube MP3 - Hotmail
1