Ne može slađe – Fiat 500 Spiaggina

Ne može slađe – Fiat 500 Spiaggina

Ako niste upoznati s bogatom prošlošću fiatovog modela 500 podsjetimo kako je u ljeto 1958. na tržište stigla izvedba 500 Jolly tzv. Spiaggina. Sada, šezdeset godina kasnije Fiat će proslaviti spomenutu godišnjicu predstavljanjem studijskog modela pod oznakom Spiaggina koji je zajednički uradak karoserijske radionice Garage Italia i Pininfarine, a što je još važnije planirana je i serijska proizvodnja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Model Fiat 500 Spiaggina dolazi bez krova i stražnjih sjedala, a karakterizira ga i dvobojna karoserija te odgovarajući interijer u Sky plavoj i Pearl bijeloj boji. Prednja sjedala su zamijenjena jedinstvenom retro klupom, presvlake su otporne na vodu, a tu je i veći broj raznih ukrasnih elemenata. Tu su i retro naplaci, skraćeno vjetrobransko staklo, kao i prtljažnik koji podsjeća na podne obloge od tikovine na jahtama.

Saznajemo i da će verzija Spiaggina biti dostupna sa svim motorima u ponudi ovog automobila te da bi uskoro trebala postati dostupna zainteresiranim kupcima. Ako vam je ovo ipak previše retro Fiat namjerava ponuditi i nešto običniju verziju Spiaggina 58 koja će biti proizvedena u 1.958 primjeraka, a koju možete vidjeti na priloženim video zapisima. Ista će biti dostupna samo kao kabriolet u Volare plavoj boji s bijelim krovom, kromiranim kućištima retrovizora, 16-colnim naplacima retro dizajna, raznim ukrasnim detaljima i sl. te bogatom infotainment i sigurnosnom opremom.

Podijeli:
1