Najskuplji Mustang na svijetu prodan za 3,4 milijuna dolara

Najskuplji Mustang na svijetu prodan za 3,4 milijuna dolara

Ford Mustang GT, koji je sada rekorder po aukcijskoj cijeni, 1968. je bio dijelom filma Bullitt u kojem ga je vozio legendarni Steve McQueen

Titulu najskupljeg Forda Mustanga na svijetu prošloga je tjedna uzeo dorađeni Ford Mustang GT 2+2 Fastback iz 1968. godine. Ovo vozilo prodano je na aukciji na Floridi po cijeni od 3,4 milijuna dolara, pa je očito da nije riječ o baš “običnom” automobilu. Naprotiv.

Ovaj Mustang prerađen je kako bi imao zapaženu ulogu u filmu Bullitt (1968.) u kojem je glavnu ulogu imao legendarni glumac i vozač utrka Steve McQueen. Automobil je vidljiv u filmu na otprilike 10 minuta, u sceni potjere koju možete vidjeti ispod ovog teksta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Očuvan i nerestauriran

Nakon korištenja za potrebe filma je prodan jednom detektivu iz New Jerseya, da bi posljednjih 46 godina bio u vlasništvu iste obitelji koja ga je sada i dala na aukciju. Priča se da je automobil 1977. pokušao otkupiti sam Steve McQueen, no tadašnji vlasnici nisu ga htjeli prodati poznatom glumcu.

Inače je riječ o serijskom Mustangu koji je za potrebe filma dobio ojačani sustav amortizera (upravo zbog zahtjevne scene i vratolomija u njoj), nešto snažniji i glasniji motor i dodatke na koje su se mogle postaviti kamere. Ime sretnog kupca koji je istovario milijunski iznos nije objavljeno.

Podijeli:
1