Najprodavaniji Porsche u Europi je električni Taycan

Najprodavaniji Porsche u Europi je električni Taycan

Da je Porsche ipak bio u pravu kada je odlučio razvijati električne automobile pokazuje i nova statistika o prodaji njihovih modela. Prema brojevima novih registracija u Europskoj uniji, prošloga mjeseca prvi puta je Taycan zasjeo na sam vrh

Kada je Porsche najavio da će početi s razvojem električnog automobila, mnogi su bili skeptični jer nisu vidjeli kako bi se “moderna” električna tehnologija mogla stopiti s trkaćim i sportskim naslijeđem marke izgrađene oko moćnih benzinskih motora. Međutim, već prve najave izazvale su velik interes javnosti i kupaca, Porsche je bio zatrpan prednarudžbama čim su one otvorene, pa su čak morali i revidirati svoje planirane količine predviđene za proizvodnju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Porsche sada planira proizvoditi oko 40 tisuća Taycana godišnje, a prodaja, unatoč koronakrizi, ide dobro. Potvrđuju to novi podaci o broju novoregistriranih automobila u Europskoj uniji koje je prikupio tviteraš nadimka Car Industry Analysis. Oni govore kako je tijekom kolovoza u EU registrirano nešto više od 5.000 novih Porschea.

Svaki četvrti novi Porsche je Taycan

Na prvom mjestu, s 1.183 primjerka nalazi se upravo Taycan, očito novi prodajni hit njemačkog proizvođača. Prestigao je tako, već u prvom mjesecu kada je ušao u statistike, za stotinjak komada legendarni model Porsche 911. Na trećem i četvrtom mjestu našli su se SUV-ovi Cayenne i Macan. Peti je Cayenne Coupe, jedini model, uz Taycana, koji bilježi porast prodaje.

Taycan je, kaže isti izvor, u EU prošloga mjeseca bio peti najprodavaniji automobil E segmenta, te 15. najprodavaniji električni automobil uopće.

Porsche Taycan je prvi 100% električni automobil ovog proizvođača. Dostupan je u tri inačice, “običnoj” 4S, Turbo te Turbo S. Početne cijene su im od 109 pa sve do 192 tisuće eura, ovisno o opcijama i davanjima u raznim državama EU.

YouTube MP3 - Hotmail
1