Na krov Mazde natovario BMW-a pa zaradio kaznu

Na krov Mazde natovario BMW-a pa zaradio kaznu

Policija na Kanarskom otočju zabilježila je neobičan slučaj bezobzirne vožnje, nakon što se on pojavio na društvenim mrežama. Jedan je vozač, naime, na krovu svojeg automobila prevozio drugi automobil

Protekloga se tjedna društvenim mrežama proširila snimka crvene Mazde koja vozi, dok joj je na krovne nosače natovaren drugi automobil, srebrni BMW. Događaj je zabilježen u industrijskoj zoni mjesta El Sebadal, na području Las Palmasa de Gran Canaria na Kanarskom otočju. Snimka je odmah privukla i pozornost tamošnje policije, pa je uskoro cijeli slučaj razjašnjen, detaljno opisan, a odgovorni su kažnjeni.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako stoji u priopćenju lokalne policijske postrojbe, njihovi su službenici analizirali viralnu snimku s Interneta i geolocirali je. Doznali su tako da je ona nastala u industrijskoj zoni, u krugu kompanije koja se bavi uništavanjem i zbrinjavanjem starih, rashodovanih automobila. Oba vozila sa snimke, i “transportna” Mazda i na nju nakrcani BMW, bila su u posjedu te kompanije i predodređena za drobilicu.

Niti jedan od automobila nije bio stanju legalnome za prometovanje cestama, no jedan je zaposlenik centra za zbrinjavanje otpada odlučio natovariti BMW-a na Mazdu i tako ih nakratko voziti. Policija je istražila sve pojedinosti, pa doznala i da su oba vozila trebala već ranije biti uništena.

Cijeli slučaj dobio je i epilog: kompanija je kažnjena s dvije tisuće eura zbog toga što nije automobile propisno i na vrijeme uništila te zbrinula kao opasni otpad. “Kreativni” vozač Mazde dobio je kaznu zbog nesigurne vožnje, vožnje vozila koje nije registrirano, kao i zbog – vožnje u suprotnom smjeru. Morat će platiti ukupno 1.200 eura, a zaradio je i 6 kaznenih bodova.

1