Na Antarktici se sprema najbrža vožnja po ledu ikada

Na Antarktici se sprema najbrža vožnja po ledu ikada

Humanitarni projekt kojem je cilj skupiti novac za borbu protiv ilegalne trgovine djecom svoje finale imat će na Antarktici, gdje će vozačica Renee Brinkerhoff pokušati oboriti brzinski rekord za vožnju po ledu

Projekt 356 World Rally Tour humanitarni je podvig s ciljem prikupljanja novca za borbu protiv ilegalne trgovine djecom (traffickinga), a to će pokušati postići vožnjom utrka na svim kontinentima. Pred ekipom koja se od 2017. godine bavi ovim projektom ostao je još finalni izazov, i najnedostupniji kontinent od svih – Antarktika. Na ovaj ledeni kontinent teško je i doći, a kamoli na njemu obaviti nekakav zadatak, no neustrašivi tim Projekta 356 misli da imaju sve što im je potrebno čak i za obaranje svjetskog rekorda tamo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, oni će krajem godine, kada vremensku uvjeti na samom jugu zemaljske kugle to dozvole, na Antarktiku dopremiti Porsche 356A iz 1956. godine, posebno prerađen za vožnju po snijegu i ledu. Na njega su postavili gusjenice straga te skije sprijeda. Ideja je prevaliti čak 356 milja (573 kilometra) po ledu Antarktike te usput oboriti i brzinski rekord za vožnju po takvom terenu.

Za volanom bi trebala sjediti vozačica Renee Brinkerhoff, inače amaterska natjecateljica u reliju i članica tima Valkyrie Racing, koji je i složio ovaj automobil za zahtjevan pothvat. Osim skija i gusjenica, koje imaju za cilj smanjiti pritisak na podlogu i propadanje vozila kroz snijeg, Porsche je dodatno ojačan kavezom koji štiti kabinu i opremljen solarnim panelima koji bi mu trebali davati dovoljno struje – čak i za slučaj da ekipa negdje zapne pa treba upogoniti posebnu električnu dizalicu.

Vožnja Antarktikom i obaranje brzinskog rekorda na glečeru Union u planu su za prosinac ove godine, a napredak projekta možete pratiti na službenoj stranici.

YouTube MP3 - Hotmail
1