Moderni Bugatti Royale stiže 2023?

Moderni Bugatti Royale stiže 2023?

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna se proširila vijest kako Bugatti razmatra razvoj novog električnog automobila, a već sada stižu dodatne informacije o ovom projektu iz Molsheima. Točnije, britanski CAR Magazine tvrdi kako će ovaj novitet na tržište stići tijekom 2023.

Također, isti izvor navodi da će biti riječ o super luksuznoj limuzini koja će se temeljiti na produljenoj izvedbi platforme J1 iz modela Porsche Taycan. Tako će ukupna duljina ovog automobila biti osjetno veća od pet metara. Kako bi se masa održala na što je moguće nižoj razini novi će Royale većinom biti izrađen od ugljičnih vlakana i drugih lakših materijala.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dodajmo i da u CAR-u navode kako će ovaj model biti moderna izvedba modela Royale pa će ovaj novitet ponijeti i tu legendarnu bugattijevu oznaku. Kada je riječ o dizajnu za očekivat je da će moderni Royale biti inspiriran modernim bugattijevim modelima no s određenim retro elementima preuzetim s modela Type 41 Royale. Unutrašnjost će dakako biti bogato opremljena te će kupcima biti dostupne razne mogućnosti personalizacije.

O pogonskom sklopu za sada nema konkretnijih informacija, no vjeruje se da će Taycanov pogonski sklop biti dodatno osnažen. Tako bi električni Royale mogao razvijati snagu preko 800 KS te zadržati Taycanov pogon na sva četiri kotača. Kupcima će na raspolaganju stajati i sustav autonomnog upravljanja četvrte razine. Sasvim je izgledno i da ovaj model bude opremljen baterijama s krutim elektrolitom.

Na kraju dodajmo da spomenuti izvor govori i o mogućnosti da Royale bude dostupan u više karoserijskih izvedbi. Drugim riječima, pored limuzinske ovaj bi Bugatti kupcima mogao biti dostupan i kao fastback s petorim vratima poput studije 16C Galibier iz 2009. ili kao još praktičniji shooting brake.

Cijena ovog automobila će se navodno kretati oko 700.000 eura. To će ga učiniti jeftinijim od Chirona, no skupljim od konkurencija kao što su Bentley Mulsanne ili Rolls-Royce Phantom.

Podijeli:
1