Mitsubishi osvježio Outlander PHEV

Mitsubishi osvježio Outlander PHEV

Mitsubishi je prije pet godina predstavio Outlander PHEV, a sada je stiglo vrijeme za osvježenje koje ja ga je unaprijedilo u svakom pogledu. Točnije, većina unaprjeđenja se odnosi na novosti ispod blago dotjerane vanjštine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega tu je novi 2,4-litreni benzinski motor koji zamjenjuje dosadašnji 2,0-litreni pogonski stroj. Nadalje, snaga električnog motora je povećana za 10%, a tu su i litij-ionske baterije većeg kapaciteta od 13,8 kWh (ranije 12 kWh).

Iako službeni podaci o performansama još uvijek nisu objavljeni za vjerovati je da će dorađeni Outlander PHEV biti brži i ekonomičniji od svog prethodnika. Također bit će unaprijeđena vozna svojstva s novim programom rada pogonskog sklopa Snow koji, kako mu i ime kaže, povećava upravljivost vozila na prometnicama prekrivenim snijegom. Novost je i program Sport koji će omogućiti iskorištavanje punog potencijala ovog pogonskog sklopa.

Manje izmjene vanjštine uključuju nova LED prednja svjetla, nova svjetla za maglu, dorađenu masku motora, veći krovni spojler, nove 18-colne alu naplatke i slične detalje. U unutrašnjosti kupce će dočekati nova sjedala, dotjerane komande i instrumentna ploča, nove presvlake…

Službena premijera ovog automobila će se održati na skorašnjem ženevskom auto salonu, a prodaja na europskim tržištima će započeti krajem ljeta.

Podijeli:
1