Mitsubishi e-Evolution – nova budućnost za Evo

Mitsubishi e-Evolution – nova budućnost za Evo

Već smo vas ranije u nekoliko navrata izvještavali o tome kako bi legendarni mitsubishijev Evo u skoroj budućnosti trebao dobiti u potpunosti novo crossoversko ruho. Sada smo korak bliže tome jer će Mitsubishi na predstojećem tokijskom auto salonu predstaviti konceptni model e-Evolution koji unatoč svom futurističkom dizajnu najavljuje dolazak sportski nastrojenog crossovera koji će u osnovi poslužiti kao zamjena za raniji Lancer Evolution.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato tokijski koncept će biti u potpunosti električno pokretani automobil, a priložene do sada objavljene fotografije nam otkrivaju agresivni futuristički izgled, dinamičan oblik, velike kotače, bočne kamere, LED svjetla, izostanak klasičnih kvaka na vratima i sl. Drugim riječima, radi se o studiji koja vrlo vjerojatno nije u potpunosti bliska dizajnom konačnom produkcijskom automobilu, ali najavljuje smjer u kojem u Mitsubishiju namjeravaju krenuti.

e-Evolution pokreću dakle tri električna motora, jedan je zadužen za prednju, a druga dva za stražnju osovinu pa se radi o 4×4 modelu s elektronički naziranom raspodjelom okretnog momenta. Mitsubishi je u ovaj model ugradio i “sustav umjetne inteligencije koji putem senzora i kamera nadzire okolinu automobila kako bi pomogao vozaču u svladavanju prometnih situacija.” Također, sustav je u mogućnosti podučavati vozača putem glasovnih poruka ili uputa prikazanih na zaslonu instrumentne ploče.

Službena premijera ovog automobila je zakazana za 25. listopada.

Podijeli:
1