Mini radi na razvoju električnog SUV-a

Mini radi na razvoju električnog SUV-a

Mini čini se planira uskoro tržištu ponuditi novi SUV/crossover model koji će se svojim dimenzijama u ponudi ove britanske marke smjestiti ispod Countrymana, no navodno će ga pokretati električni pogonski sklop.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Auto Express javlja da bi se ovaj novitet na tržištu trebao pojaviti do 2021. te će se navodno temeljiti na novoj BMW-ovoj platformi namijenjenoj modelima poput serije 1, X1 i sl. Koliko je za sada poznato radit će se o unaprijeđenoj verziji trenutne UKL1 platforme koja podržava električne, hibridne i konvencionalne pogonske sklopove.

Spomenuti izvor kaže da će novi crossover biti dugačak tek nešto malo iznad 4 metra, odnosno da će biti izravni konkurent budućem volkswagenovom T-Crossu. Unatoč kompaktnijim dimenzijama električni pogonski sklop će omogućiti više no dostatnu ponudu prostora unutar bogato opremljene putničke kabine, a vanjština bi trebala predstavljati daljnji razvoj prepoznatljivog minijevog dizajna.

Ranije glasine su upućivale na to da bi Mini trebao postati isključivo električni brand pa bi ovaj crossover lako mogao biti jedan od prvih ozbiljnijih koraka u tom smjeru. Dakako, zajedno s električnim hatchbackom koji je nedavno najavljen konceptnim modelom Electric (na slici) na frankfurtskom auto salonu.

Podijeli:
1