Mini predstavio konceptni John Cooper Works GP

Mini predstavio konceptni John Cooper Works GP

Mini je na frankfurtskom auto salonu predstavio konceptni model koji bi se navodno mogao naći i u serijskoj proizvodnji. Riječ je o modelu punog naziva Mini John Cooper Works GP. Podsjetimo, Mini je već kupcima nudio JCW GP modele i to u dvije prilike te je svaka od tih serija bila ograničena na 2000 primjeraka, a obje su ponudile dorađeni pogonski sklop, aero paket…

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Slično je i s posljednjim GP primjerkom, odnosno frankfurtskim konceptom kojeg možete vidjeti na priloženim video zapisima i galeriji za kojeg je Peter Schwarzenbauer, minijev šef donekle potvrdio da će u proizvodnju rekavši da će trenutna generacija Minija dobiti “JCW GP tretman jer je riječ o važnom dijeli minijevog imidža.”

Za očekivati je da će se to dogoditi krajem životnog vijeka trenutnog modela jer je isti slučaj bio i s prethodnim JCW GP linijama. Za sada nije poznato kolika bi mu snage mogla biti, no svakako će biti veća od 230 KS i 320 Nm najvećeg okretnog momenta koliko razvija 2,0-litreni turbo u standardnom JCW-u.

Dodatne performanse motora će biti popraćene doradama ovjesa, snažnijim kočnicama, preciznijim upravljačem i sl, a kroz određene izmjene će proći i interijer pa se mogu očekivati sportska prednja sjedala, izbacivanje stražnje klupe, spartanskiji interijer… Sve u svemu produkcijski model neće biti toliko ekstreman kao frankfurtska studija, no svakako će se raditi o najsnažnijem i najbržem cestovnom Miniju ikad, a to će se dakako odrazit i na njegovu cijenu.

YouTube MP3 - Hotmail
1