Mini najavljuje električni SUV i redizajn osnovnog modela

Mini najavljuje električni SUV i redizajn osnovnog modela

Dugačkom nizu proizvođača koji budućnost vide kao isključivo električnu priključio se ovoga tjedna i BMW-ov brand Mini, najavljujući "početak nove ere" i novi dizajnerski potpis svojih automobila

Britanska marka Mini, danas u sastavu BMW grupe, još je jedna u nizu onih koji najavljuju “novu eru” u razvoju i dizajnu automobila. Elektrifikacija pogona, redizajn u skladu s modernim trendovima, digitalizacija interijera, poboljšanje korisničkog iskustva, održivost u pogledu korištenih materijala te, naravno, okretanje segmentu SUV-ova – sve su to odrednice ove “nove ere” Minija, koja je najavljena ovoga tjedna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

100%-tna elektrifikacija

Novi dizajn svih budućih Minija spajat će tradiciju s aktualnim tehnologijama, uz zadržavanje trendovskog urbanog karaktera automobila, poručili su. Redizajn će omogućiti i činjenica da će ubuduće svi Miniji dolaziti s isključivo električnim pogonom, pa će automobili moći ostati prilično malenog tlocrta, uz prostranu kabinu, u kojoj će svaki centimetar biti pametno iskorišten zbog toga što je dizajn stvaran “od nule”.

Srce novog asortimana Minija bit će klasični model kompaktnog gradskog automobila s trojim vratima, koji se već testira u javnosti, ali pod kamuflažom. Povrh njega nalazit će se i nasljednik Mini Countrymana, koji će također biti u potpunosti elektrificiran. Osim toga, iz kompanije su najavili i da će uskoro predstaviti i potpuno novi model. Bit će to, kako kažu, 100% električni gradski crossover u premium segmentu malenih automobila. Konceptna studija bit će predstavljena krajem srpnja, a za sada smo od nje dobili tek teaser (vidljiv na naslovnoj slici).

Sva tri nova modela vodit će se istom dizajnerskom smjernicom, nazvanom “Charismatic Simplicity” (karizmatična jednostavnost), koja svakom automobilu daje jedinstven potpis, uz zadržavanje prepoznatljivosti Minija kao marke. Generalni smjer u kojem dizajneri idu oslanja se na smanjenje broja komponenti i koncentriranje samo na ono esencijalno. Odjel Mini Design pokazat će time “kako će iskoristiti tehnološke inovacije i progresivnu interpretaciju individualne mobilnosti” kako bi dizajnerski jezik Minija odveli u budućnost.

 

YouTube MP3 - Hotmail
1