Mercedes za 2022. priprema “baby Benz”

Mercedes za 2022. priprema “baby Benz”

Prema posljednjim informacijama Mercedes planira 2022. na tržište lansirati novi tzv. ulazni model. Ovaj baby Benz bi čak mogao biti ponuđen u par karoserijskih izvedbi, a jedna od njih je svakako i mini crossover.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutno najmanji mercedesov model je A klasa, no Auto Bild javlja kao tome neće biti tako nakon 2022. kada na tržište stigne ovaj još uvijek neimenovani novitet kojeg su neki već počeli nazivati A-City.

Spomenuti izvor navodi kako će ovaj model u svojoj hatchback izvedbi imati troja vrata, a tehničku osnovu će činiti skraćena izvedba modularne platforme sljedeće generacije A klase. Na istoj bi se platformi trebao temeljiti i mini crossover koji će navodno nositi oznaku A-Adventurer, a na tržište će navodno stići 2023. Ova dva automobila će dakako dijeli većinu komponenti i opreme te većinu značajki unutrašnjg i vanjskog dizajna.

Podsjetimo, raniji izvještaji su govorili o tome da bi dolazak baby Benza na tržite mogao označiti kraj za marku Smart. Ti izvještaji za sada dakako nisu potvrđeni, no ako baby Benz uistinu stigne na tržište ne bi se trebalo čuditi ako s njega nestane Smart.

Podijeli:
1