Mercedes kroz tri godine napušta osnovnu A i B klasu

Mercedes kroz tri godine napušta osnovnu A i B klasu

U skladu s nedavno predstavljenom strategijom, kojom se želi pozicionirati kao najvrjednija marka za luksuzna vozila na svijetu, Mercedes ima plan izbaciti iz ponude svoje najmanje i najpristupačnije modele

Nedavno je Mercedes-Benz objavio kako ta marka ima ambiciju postati isključivo proizvođač luksuznih automobila, s ciljem da postane najvrjednija marka za luksuzna vozila na svijetu. To znači da će uskoro započeti s potpunim preslagivanjem asortimana, kojim će ubuduće dominirati skupa vozila visoke kategorije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedesovo je vodstvo tako odlučilo da će premium automobile svrstavati u čak tri luksuzna razreda: Top-End Luxury, Core Luxury te Entry Luxury, kao i da će uvesti novi marku, luksuzniju i od Maybacha – Mythos.

SUV-i ostaju

Sve ovo očito znači potpunu promjenu fokusa, a njemački Handelsblatt doznaje kako u gami Mercedes-Benza već kroz tri godine više neće biti mjesta za najpristupačnije modele. Popularni gradski i obiteljski automobili A i B klase, naime, nakon 2025. godine više se neće proizvoditi, ako je vjerovati izvorima ove novine. Tako bi kao “ulazni” modeli u asortimanu mogli ostati tek CLA i CLA Shooting Brake.

Kraj A i B klase ne znači i potpuno napuštanje ovog segmenta. Isti izvor navodi i kako će zbog velikog interesa kupaca u ponudi do daljnjega ostati SUV izvedbe. Dakle, GLA i GLB nastavljaju dalje kao glavni predstavnici manjeg segmenta, a navodno će dobiti i po barem jednu novu generaciju, prije nego ih se potpuno zamjeni električnim modelima iz linije EQ.

YouTube MP3 - Hotmail
1