Mercedes-Benz SLC Final Edition – doviđenja ili zbogom?

Mercedes-Benz SLC Final Edition – doviđenja ili zbogom?

Mercedes privodi kraju životni ciklus modela SLC i vrlo je vjerojatno da će pozdravna izvedba Final Edition uistinu biti zadnja. Naime, vremenom su se pojavile neke glasine, no za sada nema nikakvih potvrda da će trenutna generacija dobiti nasljednika. Glavni razlog za povlačenje ovog modela iz ponude je činjenica da je potražnja za ovakvim modelima u posljednje vrijeme osjetno pala, a to se dakako odrazilo i na prodajne rezultate.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Mercedes je 1996. na tržište lansirao model SLK, a njegovo ime dolazi od riječi sportlich (sportski), leicht (lagan) i kurz (kratak). Naziv mu je promijenjeno u SLC 2016. kada je na tržište stigao osvježeni R172, a radilo se o usklađivanju s novom mercedesovom nomenklaturom.

SLC Final Edition će se od ostatka ponude razlikovati raznim jedinstvenim elementima eksterijera i interijera. Tu su i nove boje karoserije, 18-colni naplaci, a s obzirom da se ova verzija temelji na AMG line izvedbi tu su i sportski branici, sportski ovjes te dotjerani kočnički sustav.

U unutrašnjosti se nalaze sportska sjedala s Nappa presvlakama, sivi sigurnosni pojasevi, ukrasni elementi od ugljičnih vlakana, sportski upravljač, novi tepisi i sl. S obzirom da je riječ o posebnoj liniji oprema je dakako bogata.

Ponudu će pak otvoriti SLC 180 kojeg će pokretati 1,6-litreni 4-cilindrični motor snage 156 KS i najvećeg okretnog momenta od 250 Nm. Tu je i SLC 200 s 2,0-litrenim 4-cilindričnim motorom snage 184 KS i najvećeg okretnog momenta od 300 Nm.

Kupcima će vjerojatno najzanimljivija izvedba biti SLC 300 koju će pokretati turbo 2,0-litreni 4-cilindrični motor snage 244 KS te najvećeg okretnog momenta od 370 Nm. S njim će SLC 300 ubrzati do 100 km/h za oko 6 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

AMG izvedbu će pokretati bi-turbo 3.0 V6 snage 390 KS te najvećeg okretnog momenta od 520 Nm. To će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 4,8 sekundi, a najveća brzina je ista.

Prodaja ovog automobila u Njemačkoj će započeti tijekom sljedećeg mjeseca. Cijena će mu se kretati između 41.536 Eura za SLC 180 do 65.045 eura koliko je potrebno izdvojiti za SLC 43.

Podijeli:
1