Mercedes-Benz razmatra X klasu s V8 motorom

Mercedes-Benz razmatra X klasu s V8 motorom

Trenutno je najsnažnija izvedba mercedesovog pickupa, odnosno X klase, model X 350d 4Matic čiji 3,0-litreni V6 turbo dizelski motor razvija snagu 190 kW, odnosno 258 KS te najveći okretni moment od 550 Nm koji je dostupan između 1400 i 3200 o/min. Nadalje, ovaj je pogonski stroj uparen sa 7-stupanjskim 7G-Tronic Plus automatskim mjenjačem te stalnim pogonom na sva četiri kotača. To će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7,9 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 205 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Mercedesu sada razmišljaju o daljnjem proširenju ponude, odnosno o tome da svojim kupcima ponude još snažniju izvedbu koju bi pokretao V8 motor. Točnije, ukoliko se pokaže dovoljno interesa od strane potencijalnih kupaca Mercedes bi ponudu X klase obogatio s 4,0-litrenim bi-turbo V8 motorom.

Ipak treba reći kako to ne znači da će se raditi o AMG izvedbi jer spomenuti motor može doći i u nešto slabijoj verziji. Također, ostaje pitanje gdje bi V8 X klase sve bila dostupna s obzirom da će potražnja diktirati lansiranje moguće je da će i njena eventualna dostupnost biti ograničena na tržišta poput američkog, kineskog, australskog i sl.

Podijeli:
1