Mercedes-Benz privodi kraju razvoj modela EQ C

Mercedes-Benz privodi kraju razvoj modela EQ C

Mercedes će tijekom sljedećeg mjeseca javnosti predstaviti svoj u potpunosti novi i to električno pokretani SUV, odnosno crossover. Radi se o vozilu koje će dakle biti dio modelne obitelji pod oznakom EQ, a u konkretnom slučaju o modelu pod nazivom EQ C.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nijemci su sada pak objavili video zapis, koji je priložen uz ovu vijest, s testiranja ovog automobila u Crnoj šumi, odnosno u Schwarzwaldu na jugozapadu Njemačke. Do sada je Mercedes proizveo dvjestotinjak prototipa ovog automobila koji su prošli razna testiranja širom svijeta u najrazličitijim, odnosno ekstremnim vremenskim uvjetima pa je vožnja kroz Schwarzwald više marketinške naravi.

Iz Mercedesa napominju kako je posebna pažnja prilikom svih testiranja bila posvećena kritičnim dijelovima električnog pogonskog sklopa, poput motora, baterija i priključka punjača. Kombinirana snage pogonskog sklopa modela EQ C, koji će vrlo vjerojatno imati dva električna motora, će se kretati oko 300 kW, odnosno oko 408 KS, a autonomija oko 500 km.

Konačan dizajn još uvijek nije poznat, no može se očekivati ublažena verzija najavnog koncepta Generation EQ. U svakom slučaju uskoro ćemo doznati više.

Podijeli:
1