Mercedes-Benz privodi kraju razvoj modela EQ C

Mercedes-Benz privodi kraju razvoj modela EQ C

Mercedes će tijekom sljedećeg mjeseca javnosti predstaviti svoj u potpunosti novi i to električno pokretani SUV, odnosno crossover. Radi se o vozilu koje će dakle biti dio modelne obitelji pod oznakom EQ, a u konkretnom slučaju o modelu pod nazivom EQ C.

Nijemci su sada pak objavili video zapis, koji je priložen uz ovu vijest, s testiranja ovog automobila u Crnoj šumi, odnosno u Schwarzwaldu na jugozapadu Njemačke. Do sada je Mercedes proizveo dvjestotinjak prototipa ovog automobila koji su prošli razna testiranja širom svijeta u najrazličitijim, odnosno ekstremnim vremenskim uvjetima pa je vožnja kroz Schwarzwald više marketinške naravi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Mercedesa napominju kako je posebna pažnja prilikom svih testiranja bila posvećena kritičnim dijelovima električnog pogonskog sklopa, poput motora, baterija i priključka punjača. Kombinirana snage pogonskog sklopa modela EQ C, koji će vrlo vjerojatno imati dva električna motora, će se kretati oko 300 kW, odnosno oko 408 KS, a autonomija oko 500 km.

Konačan dizajn još uvijek nije poznat, no može se očekivati ublažena verzija najavnog koncepta Generation EQ. U svakom slučaju uskoro ćemo doznati više.

Podijeli:
1