Mercedes-Benz – potvrđena električna limuzina

Mercedes-Benz – potvrđena električna limuzina

Do sredine sljedećeg desetljeća Mercedes namjerava u svojoj ponidi imati minimalno deset električnih automobila iz modelne linije EQ, a cijelu će priču započeti električno pokretani crossover EQ C. Sada je potvrđeno kako će do 2022. ponuda biti proširena i limuzinom koja će biti pandan standardnoj C klasi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Svi će se električni Mercedesi temeljiti na novo razvijenoj modularnoj platformi Modular Electric Architecture (MRA), a spomenuta limuzina će dakle dimenzijama biti slična C klasi, ali se od nje značajno razlikovati ne samo pogonskim sklopom, već i dizajnom. Slično e se kasnije dogoditi i s većom S klasom koja će imati svog električno pokretanog bratića koji će pak činiti vrh pobude linije EQ.

Trenutno nisu poznati tehnički podaci, odnosno očekivane karakteristike električne C klase, no za vjerovati je da će se raditi o modelu koji će biti na samom vrhu svjetske ponude električnih vozila. Prije nego što ova električna limuzina ugleda svjetlo dana, podsjetimo, kupcima su dostupne dvije elektrificirane, odnosno hibridne verzije C klase, jedna s benzinskim, a druga s dizelskim motorom.

Na kraju dodajmo kako će crossover, trenutno poznat pod oznakom EQ C, će na tržište stići početkom sljedeće godine, a slijedit će ga manji električni hatchback najavljen studijom EQ A s prošlogodišnjeg frankfurtskog auto salona.

Podijeli:
1