Mercedes-Benz planira još jednu kompaktnu limuzinu

Mercedes-Benz planira još jednu kompaktnu limuzinu

Prema navodima britanskog Autocara, koji se poziva na insajderske navode, Mercedes-Benz planira u skoroj budućnosti proširiti svoju ponudu kompaktnih limuzina s još jednim novitetom. Točnije, navodno će se raditi o limuzini, koja će na tržište stići krajem 2018. i koja će se temeljiti na sljedećoj generaciji A klase.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenuti izvor navodi kako će se ovaj model u mercedesovoj ponudi smjestiti uz nasljednika trenutnog CLA (na slikama) kao klasičniji izbor koji bi trebao privući više kupaca na tržištima naklonjenim limuzinama, poput Sjeverne Amerike i Kine. Točnije, u Kini bi navodno mogla biti dostupna i verzija s produljenim međuosovinskim razmakom.

Ovaj bi se automobil trebao temeljiti na drugoj generaciji platforme MFA koju će dijeliti sa sljedećim edicijama A i B klase, kao i s modelima CLA, GLA i sl. Pokretat će ga benzinski i dizelski turbo 4-cilindrični motori te će se u ponudi naći i hibridna verzija. Pogon će biti na prednje i na sva četiri kotača, a kupcima će biti dostupan standardni 6-stupanjski ručni te opcijski 9-stupanjski automatski mjenjači.

YouTube MP3 - Hotmail
1