Mercedes-Benz očekuje puno od sljedećeg SL-a

Mercedes-Benz očekuje puno od sljedećeg SL-a

Unatoč trenutno ne baš vrhunskim prodajnim brojkama modela SL u Mercedesu su donijeli odluku o razvoju i proizvodnji njegovog nasljednika, a povjerenje u taj model je toliko da već sada vodstvo ovog proizvođača najavljuje sjajan automobil.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, trenutni SL je na tržište stigao 2013, a prošle je godine osvježen. Mercedesov šef Dieter Zetsche je rekao da je razvoj novog modela već započeo te da možemo očekivati “istinski WOW automobil, prekrasno vozilo vrhunskih performansi.”

Koliko je za sada poznato novi će se SL na tržište stići najkasnije 2021, a razvoj teče paralelno sa sljedećim AMG GT-om koji bi trebao stići godinu dana kasnije. Uz značajniju upotrebu almunija i drugih lakših materijala novi će SL biti opremljen sustavom upravljanja na stražnje kotače, zračnim ovjesom, pogonom na sva četiri kotača i sl.

Općenito dimenzije se ne bi trebale značajnije mijenjati, no može se očekivati nešto dulji međuosovinski razmak koji će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine, posebice otraga. Također, za vjerovati je da će sljedeći SL biti dostupan s hibridnim pogonskim sklopovima, dok će glavni izbor predstavljati redni 6-cilindrični te 4,0-litreni bi-turbo V8 motori.

Vrh ponude bi mogla biti hibridna verzija SL 73 snage oko 800 KS, dakako ako u Mercedesu odluče da taj modele neće krasti kupce sljedećem AMG-u GT pa mu daju zeleno svjetlo za proizvodnju.

Podijeli:
1