Mercedes-Benz najavio novu generaciju modela CLA

Mercedes-Benz najavio novu generaciju modela CLA

Mercedes je na ovogodišnjem izdanju Sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu, odnosno na CES-u, predstavio svoj novi infotainment sustav MBUX koji je potom debitirao par mjeseci kasnije na novoj A klasi. Sljedeći CES će se održati početkom 2019, a Mercedes će na ovogodišnjem izdanju predstaviti novu, drugu generaciju modela CLA.

Kao najavu te premijere Mercedes je objavio prvi službeni teaser ovog automobila koji je priložen uz ovu vijest. Donekle nas i ne treba čuditi da će Mercedes iskoristiti CES za premijeru novog automobila s obzirom da su novi premium modeli ionako kompjuteri na kotačima, no treba dodati i kako će biti određenih novosti vezanih uz spomenuti MBUX. Konkretna unaprjeđenja za sada nisu poznata.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se samog vozila tiče novi CLA će biti dinamičnija, elegantnija i nešto skuplja izvedba limuzinske A klase. Na teaseru nema neočekivanih novosti, a posebno je primjetna niža linija krova otraga. Za vjerovati je da će se pojaviti i neke druge vizualne novosti u odnosnu na limuzinski model.

Značajnijih tehničkih razlika vjerojatno neće biti pa će CLA od limuzinskog modela posuditi platformu, motorizaciju, većinu dijelova, interijera i sl. Na kraju dodajmo kako će vrh ponude u konačnici činiti AMG izvedbe A 35 i A 45, a snaga potonje izvedbe će se kretati preko 400 KS.

Podijeli:
1