Mercedes-Benz najavio novu generaciju modela CLA

Mercedes-Benz najavio novu generaciju modela CLA

Mercedes je na ovogodišnjem izdanju Sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu, odnosno na CES-u, predstavio svoj novi infotainment sustav MBUX koji je potom debitirao par mjeseci kasnije na novoj A klasi. Sljedeći CES će se održati početkom 2019, a Mercedes će na ovogodišnjem izdanju predstaviti novu, drugu generaciju modela CLA.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao najavu te premijere Mercedes je objavio prvi službeni teaser ovog automobila koji je priložen uz ovu vijest. Donekle nas i ne treba čuditi da će Mercedes iskoristiti CES za premijeru novog automobila s obzirom da su novi premium modeli ionako kompjuteri na kotačima, no treba dodati i kako će biti određenih novosti vezanih uz spomenuti MBUX. Konkretna unaprjeđenja za sada nisu poznata.

Što se samog vozila tiče novi CLA će biti dinamičnija, elegantnija i nešto skuplja izvedba limuzinske A klase. Na teaseru nema neočekivanih novosti, a posebno je primjetna niža linija krova otraga. Za vjerovati je da će se pojaviti i neke druge vizualne novosti u odnosnu na limuzinski model.

Značajnijih tehničkih razlika vjerojatno neće biti pa će CLA od limuzinskog modela posuditi platformu, motorizaciju, većinu dijelova, interijera i sl. Na kraju dodajmo kako će vrh ponude u konačnici činiti AMG izvedbe A 35 i A 45, a snaga potonje izvedbe će se kretati preko 400 KS.

YouTube MP3 - Hotmail
1