Mercedes-Benz najavio limuzinsku A klasu

Mercedes-Benz najavio limuzinsku A klasu

Otprilike tri mjeseca nakon što je Mercedes predstavio limuzinsku A klasu s produljenim međuosovinskim razmakom za kinesko tržište proizvođač iz Stuttgarta je započeo s najavnom kampanjom dolaska regularne izvedbe koja će se prodavati širom svijeta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mercedes se pohvalio kako će ovaj model imati koeficijent otpora zraka 0.22 što će ga učiniti najaerodinamičnijim produkcijskim automobilom na svijetu, odnosno imat će isti Cd kao i CLA 180 CDI BlueEfficiency koji je do sada držao ovaj rekord. Dakako, iz ove priče treba isključiti XL1 s koeficijentom otpora zraka 0.19 jer je VW proizveo svega 250 primjeraka ovog automobila.

Napredna aerodinamička svojstva su rezultat raznih unaprjeđenja i dorada, a s tehničke strane ovaj će se model uvelike osloniti na hatchback pa će tako s njim dijeliti međuosovinski razmak od 2729 mm te će od njega posuditi i motorizaciju, interijer, opremu i sl, uključujući i infotainment sustav MBUX.

Službena premijera će se održati uskoro, a proizvodnja za europsko tržište će biti povjerena mercedesovim pogonima u Rastattu, u Njemačkoj.

Podijeli:
1