Mercedes-Benz najavio limuzinsku A klasu

Mercedes-Benz najavio limuzinsku A klasu

Otprilike tri mjeseca nakon što je Mercedes predstavio limuzinsku A klasu s produljenim međuosovinskim razmakom za kinesko tržište proizvođač iz Stuttgarta je započeo s najavnom kampanjom dolaska regularne izvedbe koja će se prodavati širom svijeta.

Mercedes se pohvalio kako će ovaj model imati koeficijent otpora zraka 0.22 što će ga učiniti najaerodinamičnijim produkcijskim automobilom na svijetu, odnosno imat će isti Cd kao i CLA 180 CDI BlueEfficiency koji je do sada držao ovaj rekord. Dakako, iz ove priče treba isključiti XL1 s koeficijentom otpora zraka 0.19 jer je VW proizveo svega 250 primjeraka ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Napredna aerodinamička svojstva su rezultat raznih unaprjeđenja i dorada, a s tehničke strane ovaj će se model uvelike osloniti na hatchback pa će tako s njim dijeliti međuosovinski razmak od 2729 mm te će od njega posuditi i motorizaciju, interijer, opremu i sl, uključujući i infotainment sustav MBUX.

Službena premijera će se održati uskoro, a proizvodnja za europsko tržište će biti povjerena mercedesovim pogonima u Rastattu, u Njemačkoj.

Podijeli:
1