Mercedes-Benz najavio električnu S klasu?

Mercedes-Benz najavio električnu S klasu?

Mercedes je pred skoru frankfurtsku premijeru objavio prve slike svog novog EQ koncepta. Za sada nema službenih potvrda o kojem je točno automobilu riječ, no prema svemu sudeći radi se o najavnoj studiji za model EQS. Drugim riječima, radi se o električnoj izvedbi sljedeće generacije S klase.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O vanjštini za sada ne znamo puno, osim općeg oblika coupea sa četvorim vratima i činjenice da će imati osvjetljeni prednji znak na maski te uska svjetla. Što se unutrašnjosti tiče, fotografije otkrivaju futurističko i luksuzno lounge uređenje. Tu su četiri zasebna i vrlo udobna sjedala koja se nalaze na ravnoj podnici koja je odvojena središnjim tunelom. Prednja sjedala se vrlo vjerojatno mogu rotirati prema natrag.

Od detalja na priloženim fotografijama se ističe veliki središnji zaslon, manji zasloni u vratima te manji upravljač koji se vjerojatno može uvući u prednju armaturu, što sugerira na ugrađeni sustav autonomnog upravljanja. Nadalje, tu su i digitalni unutrašnji retrovizor i kamere umjesto bočnih retrovizora. Izostanak klasične instrumentne ploče daje naslutiti da je ovaj automobil opremljen nekom vrstom naprednog head-up zaslona.

Očekuje se da će se ovaj automobil temeljiti na platformi MEA te da će ga pokretati dva električna motora snage oko 600 KS u najsnažnijoj verziji. EQS bi na tržište trebao stići tijekom 2021, a trebao bi ponuditi autonomiju veću od 500 km.

Podijeli:
1