Mercedes-Benz najavio električnu S klasu?

Mercedes-Benz najavio električnu S klasu?

Mercedes je pred skoru frankfurtsku premijeru objavio prve slike svog novog EQ koncepta. Za sada nema službenih potvrda o kojem je točno automobilu riječ, no prema svemu sudeći radi se o najavnoj studiji za model EQS. Drugim riječima, radi se o električnoj izvedbi sljedeće generacije S klase.

O vanjštini za sada ne znamo puno, osim općeg oblika coupea sa četvorim vratima i činjenice da će imati osvjetljeni prednji znak na maski te uska svjetla. Što se unutrašnjosti tiče, fotografije otkrivaju futurističko i luksuzno lounge uređenje. Tu su četiri zasebna i vrlo udobna sjedala koja se nalaze na ravnoj podnici koja je odvojena središnjim tunelom. Prednja sjedala se vrlo vjerojatno mogu rotirati prema natrag.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Od detalja na priloženim fotografijama se ističe veliki središnji zaslon, manji zasloni u vratima te manji upravljač koji se vjerojatno može uvući u prednju armaturu, što sugerira na ugrađeni sustav autonomnog upravljanja. Nadalje, tu su i digitalni unutrašnji retrovizor i kamere umjesto bočnih retrovizora. Izostanak klasične instrumentne ploče daje naslutiti da je ovaj automobil opremljen nekom vrstom naprednog head-up zaslona.

Očekuje se da će se ovaj automobil temeljiti na platformi MEA te da će ga pokretati dva električna motora snage oko 600 KS u najsnažnijoj verziji. EQS bi na tržište trebao stići tijekom 2021, a trebao bi ponuditi autonomiju veću od 500 km.

Podijeli:
1