Mercedes-Benz GLB – uskoro premijera novog SUV-a sa sedam sjedala

Mercedes-Benz GLB – uskoro premijera novog SUV-a sa sedam sjedala

Mercedes je službeno potvrdio kako će kasnije danas predstaviti novi model u svojoj ponudi, kompaktni SUV sa sedam sjedala, odnosno GLB. Prema službenim navodima GLB će biti “prvi kompaktni SUV koji će svojim korisnicima ponuditi, zahvaljujući prostranosti i praktičnosti, funkcionalnost obiteljskog automobila.”

Naime, GLB će opcijski biti dostupan u izvedbi sa sedam sjedala. Za očekivati je kako u trećem redu sjedala neće biti pretjerano previše prostora, odnosno kako će se u njemu moći komotnije smjestiti osobe nižeg rasta, odnosno djeca.

Za sada objavljeni teaseri su nam prikazali kako će ovo vozilo biti dostupno s panoramskim krovom te krovnim nosačima, a vidljivi su i neki drugi elementi dizajna. U svakom slučaju veliki utjecaj na konačni dizajn će imati najavna studija GLB za koju je prilikom predstavljanja u Šangaju i rečeno da se tek neznatno razlikuje od konačnog serijskog proizvoda.

Unutrašnjost će u velikoj mjeri biti prenijeta iz A i CLA klase pa se može očekivati 7-inčna digitalna instrumentna ploča i 7-inčni središnji zaslon kao standardni dio ponude. Kupcima će biti opcijski dostupni i veći 10,25-inčni zasloni, kao i kožne presvlake i druga slična unaprjeđenja interijera.

Pod poklopcem motora bi se trebali naći poznati pogonski strojevi, kao što su 2,0-litreni 4-cilindrični dizelaši snage 150 i 190 KS, kao i benzinci istog obujma te snage od 190 i 225 KS. Kasnije će ponuda biti proširena i AMG verzijama, GLB 35 te GLB 45. Prvog će pokretati 2.0 snage 306, a drugog 387, odnosno 421 KS u S izvedbi.

Podijeli:
1