Mercedes-Benz GLB – posljednja saznanja

Mercedes-Benz GLB – posljednja saznanja

Mercedes već neko vrijeme radi na razvoju novog crossover/SUV modela koji će se temeljiti na istoj platformi kao i nova A klasa, a riječ je o praktičnijoj i dizajnom kutijastijoj verziji modela GLA. Drugim riječima, Mercedes-Benz će u skoroj budućnosti svoju ponudu kompaktnih modela proširiti modelom GLB kojeg mnogi nazivaju baby G klasa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

GLB će koristiti MFA2 izvedbu mercedesove platforme za kompaktne automobila i dimenzijama će biti nešto veći od modela GLA. Vanjski dizajn će biti inspiriran novom A klasom, modelom GLA i spomenutim G-Wagenom te ostalim recentnim mercedesovim SUV-ovima. Unutrašnjost će se uvelike osloniti na novu A klasu, a slično vrijedi za opremu, uključujući i novi mercedesov infotainment sustav MBUX.

Slično vrijedi i za motorizaciju koja će također više-manje biti prenijeta iz nove A klase, a svakako se mogu očekivati hibridne i plug-in hibridne izvedbe. Koliko je za sada poznato GLB klasa će na tržište stići krajem 2019, odnosno početkom 2020, a službena premijera će se održati najkasnije sredinom iduće godine.

Podijeli:
1