Mercedes-Benz Concept EQ – električna tišina

Mercedes-Benz Concept EQ – električna tišina

Mercedes se priprema za skorašnje lansiranje svog prvog produkcijskog, odnosno serijskog modela pod markom EQ. Riječ je o modelu EQ C, odnosno električno pokretanom crossoveru najavljenom studijom Concept EQ, a sada je objavljen šaljivi video zapis u kojem se naglašava jedna od karakteristika buduće vožnje ovakvim automobilima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, ime ovog video zapisa je “Zbogom buci”, a glavna uloga uz Concept EQ pripada Danielu Jovanovu, Australcu makedonskih korijena, poznatom i kao Human Car Sounds.

Podsjetimo, Concept EQ je predstavljen prije otprilike dvije godine na prošlom pariškom auto salonu i pokretala su ga dva električna motora kombinirane snage 300 kW, odnosno 408 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Za ubrzanje do 100 km/h mu je bilo potrebno manje od 5 sekundi, no važniji podatak je kako mu je njegova 70 kWh litij-ionska baterija omogućivala autonomiju od oko 500 km.

Trenutno nisu poznati tehnički podaci konačnog serijskog modela, no više bi trebali saznati uskoro s obzirom da se predviđa kako bi premijera mogla biti održana već ove jeseni također u Parizu. Drugim riječima, EQ C bi na tržište mogao stići tijekom sljedeće godine, a konkurenciju će mu činiti Audi E-Tron, teslin Model X, Jaguar I-Pace i sl. Nakon EQ C na tržište će stići i drug modeli poput EQ A, EQ S i sl.

Podijeli:
1