Mercedes-AMG u ofenzivi. Ovaj put predstavljen GLC 43 4Matic

Mercedes-AMG u ofenzivi. Ovaj put predstavljen GLC 43 4Matic

Mercedes-AMG je predstavio još jedan dodatak svojoj ponudi. Sada je predstavljen GLC 43 4Matix koji će biti dostupan u standardnoj i Coupe karoserijskoj izvedbi. Dakako, ovaj se model temelji na nedavno osvježenim verzijama standardnog GLC-a o kojem više možete pročitati u našim prethodnim vijestima ovdje i ovdje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vizualne razlike prate osvježenja kroz koja su prošli standardni modeli, uz naravno dodatak AMG-ove agresivnosti. Najveće razlike su primjetne tek na prednjim i stražnjim svjetlima te maski motora.

Slično je i s interijerom. Standardnu će opremu činiti kožne presvlake sportskih sjedala, sportski upravljač s ručicama mjenjača i Touch Control prekidačima, napredni MBUX infotainment s 12,3-inčnom instrumentnom pločom i 10,25-inčnim središnjim zaslonom, razni ukrasni elementi i sl.

Obje karoserijske verzije GLC 43 4Matic i GLC 43 4Matic Coupe pokreće 3,0-litreni bi-turbo V6 snage 287 kW, odnosno 390 KS (+25 KS) te najvećeg okretnog momenta od 520 Nm. Snaga i momenta se na podlogu prenose putem 9-stupanjskog automatskog mjenjača i 4Matic pogona na sva četiri kotača. Njihova kombinacija omogućuje ubrzanje do 100 km/h za manje od 5 sekundi, dok će im najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h.

Nadalje, ovi AMG-ovi modeli su standardno opremljeni sa sustavom prilagodljivog ovjesa AMG Ride Control i zračnim ovjesom Air Body Control. Vozačima će na izboru stajati nekoliko podešenja ovjesa – Comfort, Sport i Sport+.

Prodaja bi trebala započeti uskoro, a bliže datumu dolaska na tržište ćemo saznati i cijene.

YouTube MP3 - Hotmail
1