Mercedes-AMG sprema hibridnog konkurenta Panameri

Mercedes-AMG sprema hibridnog konkurenta Panameri

Očekuje se kako će Mercedes-AMG u ožujku iduće godine na ženevskom auto salonu predstaviti svoj novi automobil najavljen konceptnim modelom GT. Prvo bi na tržište trebala stići benzinska verzija pogonjena 4,0-litrenim bi-turbo V8 motorom snage oko 610 KS te uparenim s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača kod kojeg će vozač moći izabrati prijenos snage i moment samo na stražnje kotače.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Potom bi kupcima trebala postati dostupna hibridna verzija ovog automobila kombinirane snage veće od 800 KS, a očekuje se kako će kupcima biti dostupno nekoliko izvedbi različitog kapaciteta baterije.

Konkretnije, radit će se o hibridnom pogonskom sklopu pod oznakom EQ Power, a činit će ga kombinacija 4,0-litrenog V8 bi-turbo benzinca smještenog sprijeda i električnog motora smještenog otraga. Uz spomenutu kombiniranu snagu od preko 800 KS vrijedi reći i da će ovaj automobil imati električnu autonomiju od oko 50 km.

Opisana izvedba će činiti vrh ponude, a kasnije bi kupcima trebale biti ponuđene verzije snage oko 680 te 740 KS te električna autonomije od oko 30 i 40 km.

Više bi trebali doznati uskoro.

Podijeli:
1