Mercedes-AMG razmatra lansiranje konkurenta porscheovom Caymanu

Mercedes-AMG razmatra lansiranje konkurenta porscheovom Caymanu

Čini se kako u Mercedesu, točnije u Mercedes-AMG-u razmatraju mogućnost razvoja i proizvodnje novog tzv. ulaznog sportskog modela koji bi bio konkurencija porscheovom Caymanu i drugim sličnim vozilima. Projekt je navodno već predstavljen vodstvu Mercedesa, no za sada nije poznato je li već dobio zeleno svjetlo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj je model navodno zamišljen kao indirektni nasljednik modela SLC koji se relativno slabo prodaje, a bio bi namijenjen “entuzijastima” koji prvenstveno traže zabavu za upravljačem. Za njegov razvoj će biti zaduženi isključivo stručnjaci iz AMG-a, a u ponudi će se smjestiti ispod modela GT.

O samom vozilu za sada nema pojedinosti, no navodno postoji vjerojatnost da će imati središnje smješteni motor te da će i svojim dizajnom davati do znanja kako je riječ automobilu povezanim s AMG-ovim budućim modelom Project One (na slici). Coupe verzije je navodno sigurna, a izgledno je i da će se u ponudi pojaviti kabriolet. O motorizaciji je za sada prerano govoriti, ali dobar kandidat je dotjerana izvedba 2,0-litrenog turbo benzinskog motora koji će pokretati modele A 35 i A 45.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1