Mercedes-AMG razmatra lansiranje konkurenta porscheovom Caymanu

Mercedes-AMG razmatra lansiranje konkurenta porscheovom Caymanu

Čini se kako u Mercedesu, točnije u Mercedes-AMG-u razmatraju mogućnost razvoja i proizvodnje novog tzv. ulaznog sportskog modela koji bi bio konkurencija porscheovom Caymanu i drugim sličnim vozilima. Projekt je navodno već predstavljen vodstvu Mercedesa, no za sada nije poznato je li već dobio zeleno svjetlo.

Ovaj je model navodno zamišljen kao indirektni nasljednik modela SLC koji se relativno slabo prodaje, a bio bi namijenjen “entuzijastima” koji prvenstveno traže zabavu za upravljačem. Za njegov razvoj će biti zaduženi isključivo stručnjaci iz AMG-a, a u ponudi će se smjestiti ispod modela GT.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O samom vozilu za sada nema pojedinosti, no navodno postoji vjerojatnost da će imati središnje smješteni motor te da će i svojim dizajnom davati do znanja kako je riječ automobilu povezanim s AMG-ovim budućim modelom Project One (na slici). Coupe verzije je navodno sigurna, a izgledno je i da će se u ponudi pojaviti kabriolet. O motorizaciji je za sada prerano govoriti, ali dobar kandidat je dotjerana izvedba 2,0-litrenog turbo benzinskog motora koji će pokretati modele A 35 i A 45.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1