Mercedes-AMG predstavio GT 4-Door Coupe

Mercedes-AMG predstavio GT 4-Door Coupe

Nakon poduže najavne kampanje koja je ustvari započela još na prošlogodišnjem ženevskom auto salonu predstavljanjem studije AMG GT Concept Mercedes-AMG je na istom mjestu predstavio svoj novi model pomalo neobičnog imena GT 4-Door Coupe. U osnovi radi se o limuzinskom automobilu koji je produljena izvedba coupea GT.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vrh ponude ovog automobila čini izvedba GT 63 S koju pokreće 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 470 kW, odnosno 640 KS, a ispod nje je verzija 63 u kojoj isti motor razvija snagu od 430 kW, odnosno 585 KS. Obje verzije ovog pogonskog stroja su uparene sa sustavom deaktivacije cilindara za veću ekonomičnost tijekom vožnje po otvorenoj cesti.

Treći model u ponudi čini GT 53 koji je ustvari tzv. blagi hibrid, odnosno pokreće ga kombinacija 3,0-litrenog rednog 6-cilindričnog motora snage 367 kW (500 KS) i mercedesovog EQ Boost sustava, odnosno elektropokretačem / elektrogeneratorom koji je ugrađen između motora i prijenosa te trenutno može isporučiti dodatnu snagu od 16 kW (22 KS) te najveći okretni moment od 250 Nm.

Sve će verzije biti opremljene AMG Speedshift automatskim 9-stupanjskim mjenjačem te 4Matic+ pogonom na sva četiri kotača, a oni će biti posebno prilagođeni V8, odnosno 6-cilindričnoj izvedbi. Primjerice, V8 modeli će imati i posebnu drift funkciju (63 S – standardna; 63 – opcijska oprema), koja će pak neće biti dostupna kod modela 53. Također, V8 modeli će dolaziti sa sustavom upravljanja na sva četiri kotača.

Što se performansi tiče recimo da će 63 S do 100 km/h ubrzavati za 3,1 sekundu, 63 za 3,3, a 53 za 4,4 sekunde, dok će im najveća brzina iznositi, istim redom, 314, 311 i 280 km/h.

Što se dizajna tiče ovaj je novitet dakako vjeran član svoje obitelji, no ukupno gledajući ujedno je i jedan od najljepših pripadnika ponude ove stuttgartskog proizvođača. Kupcima će na raspolaganju stajati bogata serijska oprema s raznim mogućnostima personalizacije putem opcijske opreme. Unutrašnjost nalikuje ostalim modelima s vrha mercedeosve ponude, a u njegovu će se unutrašnjost moći smjestiti do pet putnika.

Na kraju recimo kako će ovaj novitet na tržište stići tek sljedeće godine. Točnije, V8 modeli se mogu očekivati početkom 2019, a verzija 53 nekoliko mjeseci kasnije. Cijene će biti objavljene bliže datumu lansiranja.

Podijeli:
1