Mercedes-AMG GT Concept – 815 KS za buduću AMG-ovu limuzinu

Mercedes-AMG GT Concept – 815 KS za buduću AMG-ovu limuzinu

Mercedes-AMG je na ženevskom auto salonu predstavio studijski model jednostavnog imena GT Concept koji će poslužiti kao izravna najava skorašnje produkcijske limuzine, a koja će se u AMG-ovoj ponudi pridružiti GT coupeu i kabrioletu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Elegantni AMG GT Concept pokreće hibridni pogonski sklop kojeg čine 4,0-litreni bi-turbo V8 te otraga smješteni električni motor čija kombinirana snaga iznosi 800 KS. Proizvođač je za sada objavio podatak kako mu je za ubrzanje do 100 km/h potrebno manje od 3 sekunde čime ovaj model uistinu pripada kategoriji superautomobila.

Nadalje, tu su sustavi aktivne aerodinamike i snažni kočnički sustav s keramičkim diskovima i regenerativnom funkcijom, kao i pogon na sva četiri kotača.

Proizvodnja je dakle već potvrđena, no nije poznato koliko će se automobil izmijeniti, vizualno i tehnički, dok stigne do proizvodne trake, a prve isporuke se mogu očekivati najranije u drugoj polovici sljedeće godine. Također, trenutno nije poznat ni konačni naziv produkcijskog automobila, ali se vjeruje da će nositi ime GT4.

YouTube MP3 - Hotmail
1