Mercedes-AMG – elektrifikacija i pogon na sva četiri kotača

Mercedes-AMG – elektrifikacija i pogon na sva četiri kotača

Iz Affalterbaca je potvrđeno kako će svi novi Mercedes-AMG modeli koji na tržište stignu nakon 2021. biti opremljeni, odnosno pogonjeni elektrificiranim pogonskim sklopom. Potvrdio je to sam šef Mercedes-AMG-a Tobias Moers, no za sada nije ulazio u detalje o kakvim će se točno pogonskim sklopovima raditi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Mercedes-AMG već sada u svojoj ponudi ima hibridne pogone poput onih u modelima linije 53, a svakako vrijedi spomenuti i model One. Također, Moers je to još jednom potvrdio, hibridni će iz studije Mercedes-AMG GT iz 2017. će se također naći u serijskoj proizvodnji. Spomenuti koncept je sam poslužio kao najava modela GT Four-Door Coupe. Hoće li kupcima biti ponuđena predstavljena verzija ovog pogona snage 815 KS za sada nije poznato.

Nadalje, Moers je ponovio kako će u skoroj budućnosti biti umirovljen V12 motor, no dodao je kao se na njegovom nasljednik već radi. Konkretnije, bit će riječ o hibridnom pogonskom sklopu s V8 motorom koji bi trebao biti osnova budućih automobila pod oznakom 65.

Uz elektrifikaciju svi će AMG-ovi modeli uskoro imati i pogon na sva četiri kotača. Glavni razlog za ovo je navodno veliki interes kupaca. Moers je potvrdio da modeli s pogonom na stražnje kotače nisu primarni izbor kupaca već neko vrijeme pa razvoj i proizvodnja takvih automobila više nije opravdan s financijske strane.

Tako će čak i AMG GT postati model sa standardnim pogonom na sva četiri kotača. Kupcima će dakako na raspolaganju biti tzv. drift mode putem kojeg će moći birati povremenu zabavu sa stražnjim pogonom.

Podijeli:
1