Mercedes-AMG A 45 pokazao kako se drifta na ledu

Mercedes-AMG A 45 pokazao kako se drifta na ledu

Mercedes i dalje nastavlja s najavnom kampanjom za model AMG A 45. Ovaj put novi hot-hatch možemo vidjeti na ledu sjeverne Švedske gdje je zabava za upravljačem zajamčena. Dakako, ako vam zabavu predstavlja driftanje s kompaktnim automobilom snage preko 400 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, AMG A 45 je o model koji će se smjestiti na sam vrh ponude A klase i predstavljati pravi tour de force svog proizvođača. Drugim riječima, A 45 će ponovo pomaknuti granice svog segmenta.

Tako će novi AMG A 45 pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinski motor snage 390 KS u osnovnoj izvedbi, dok će S verzija navodno razvijati snagu od 420 KS. Ova snaga će se na podlogu prenositi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača s dvije spojke te posebno dotjeranog 4Matic pogona na sva četiri kotača s posebnim Drift načinom rada.

To će biti tek dio tehničkih unaprjeđenja u odnosu na A 35 jer se očekuju dodatna strukturalna ojačanja, snažnije kočnice, dorađeni upravljački sustav i ovjes, kao i novi ispuh i sl. Više bi trebali doznati u narednim mjesecima, a najizglednije je da će službena premijera biti održana u rujnu u Frankfurtu. Prodaja bi trebala krenuti nedugo zatim.

Podijeli:
1