McLaren potvrdio novi 4-litreni motor za nasljednika modela 650S

McLaren potvrdio novi 4-litreni motor za nasljednika modela 650S

McLaren će na predstojećem ženevskom salonu predstaviti svoj novi automobil koji će naslijediti model 650S, a za kojeg se vjeruje da će nositi naziv 720S, odnosno da će njegov pogonski stroj razvijati snagu od 720 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada su pak potvrđene ranije glasine koje su upućivale na to da će ovaj model dobiti novi 4,0-litreni V8 bi-turbo motor službene oznake M840T koji će prema službenom priopćenju, biti snažniji od svog prethodnika, imat će veći okretni moment te će biti odzivniji i štedljiviji u usporedbi s njim.

Nažalost još nisu objavljene konkretne performanse motora i automobila, osim da će do 200 km/h ubrzavati za 7,8 sekundi, no na ostale nećemo još dugo čekati. Recimo i da će se novi McLaren temeljiti na Monocage II monocoqueu koji će biti dvadesetak kilograma lakši od ranije izvedbe, a značajno će biti unaprijeđena i aerodinamička svojstva automobila.

Posljednji teaser (koji možete vidjeti u galeriji) je popratila objava kako će prilikom otključavanja motor biti osvjetljen crvenim svjetlom kao “dio pozdravnog slijeda”.

YouTube MP3 - Hotmail
1