McLaren potvrdio novi 4-litreni motor za nasljednika modela 650S

McLaren potvrdio novi 4-litreni motor za nasljednika modela 650S

McLaren će na predstojećem ženevskom salonu predstaviti svoj novi automobil koji će naslijediti model 650S, a za kojeg se vjeruje da će nositi naziv 720S, odnosno da će njegov pogonski stroj razvijati snagu od 720 KS.

Sada su pak potvrđene ranije glasine koje su upućivale na to da će ovaj model dobiti novi 4,0-litreni V8 bi-turbo motor službene oznake M840T koji će prema službenom priopćenju, biti snažniji od svog prethodnika, imat će veći okretni moment te će biti odzivniji i štedljiviji u usporedbi s njim.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nažalost još nisu objavljene konkretne performanse motora i automobila, osim da će do 200 km/h ubrzavati za 7,8 sekundi, no na ostale nećemo još dugo čekati. Recimo i da će se novi McLaren temeljiti na Monocage II monocoqueu koji će biti dvadesetak kilograma lakši od ranije izvedbe, a značajno će biti unaprijeđena i aerodinamička svojstva automobila.

Posljednji teaser (koji možete vidjeti u galeriji) je popratila objava kako će prilikom otključavanja motor biti osvjetljen crvenim svjetlom kao “dio pozdravnog slijeda”.

Podijeli:
1